Positiv gjennomkjøring i årets første treningskamp

Arna-Bjørnar - Klepp 2-1

Sist oppdatert: 19. mai 2021 Skrevet av: kleppelite

Hele seks spillere debuterte for A-laget fra start

Det var en ung tropp som entret Trott Stadion på lørdag. Det var spenning knyttet til hvordan laget ville prestere i dagens kamp mot Arna-Bjørnar. Allerede fra start fikk vi se et Klepp-lag med innsats og vilje. Dette lønnet seg i form av årets første mål, signert nykommer Helene Broch etter bare 2 (!) minutter. Scoringen til Helene kom etter et langt innkast foran mål. Etter en del klabb og babb kriget hun den i mål. Gleden var dessverre kortvarig etter at bergenserne utlignet tre minutter senere. Det så ut til å bli en målrik kamp! Resten av første omgangen var preget av mye trøkk og gode kombinasjoner av Klepp offensivt, men for store avstander defensivt gav Arna-Bjørnar en del sjanser. De satt 2-1 scoringen ti minutter før pause, som også ble det endelige resultatet. Etter pausepraten så vi et mer kompakt lag defensivt. Vi skapte også mer fremover på banen og kom til noen gode sjanser.

Tross tap, ble det en lærerik og positiv opplevelse for laget.

Målskårer og debutant Helene Broch! Foto: Klepp Elite

Trener Nick etter kampen:

Jeg er veldig stolt over hvordan laget tilnærmet seg og spilte i kampen. Når det kommer til vår innsats, fellesskap og intensitet som lag, krysset vi av alle boksene! Jeg syns også man ser en fryktløs mentalitet hos de yngre spillerne, hvor mange av dem spiller sin første kamp mot et Toppserie-lag. Noen av dem spiller også sin første senior-kamp. Det var akkurat slik vi hadde håpet de ville tilnærme seg kampen, og de eldre spillerne viste gode lederegenskaper.

– Defensivt hadde vi god kontroll på enkelte områder og vi tilpasset oss de utfordringene som oppstod underveis. Vi presset hardt offensivt, spesielt de siste 25 minuttene. Laget hadde gode kombinasjoner i angrep og var truende på dødballer. Vi var kanskje noe statiske i oppbyggningsspillet, men jeg synes spillerne tok ansvar for å gjøre gode involveringer, og er fornøyd med dem for det.

– Jeg tror Klepp er i gode hender for fremtiden med så mange talentfulle unge spillere. Per nå ser vi frem til at våre utenlandske spillere, med deres erfaring og kvalitet, vil bidra til laget og samtidig hjelpe utviklingen av de unge talentene.

– Alt i alt, veldig fornøyd med hva vi oppnådde i kampen, lagets holdninger samt stolt over innsatsen og mentaliteten!

Akademi-power

Grunnet en del skader i en allerede smal tropp, fikk hele åtte Akademispillere bli med på bortekamp! Fire av jentene startet kampen, og fire kom inn i 2.omgang. Ungjentene var uredde og ga jernet fra start. Det var en imponerende innsats og gode ferdigheter som ble vist.

Utviklingssjef Preben Gausland Stangeland oste av stolthet over jentens prestasjoner og hadde dette å si etter kampen:

Dette er en gjeng med uredde jenter som gir alt! Det var lett å se at dette var et stort hopp i fra det nivået de har har spilt på før, men jeg synes de tilpasset seg fint etter hvert som de ble varme i trøya. Og trøya gjorde de seg virkelig fortjent til å bære idag! Alle spilte som seg selv og på sine styrker, og gjorde en flott og ærlig jobb. Kanonkjekt å se at skuldrene senket seg, blikket kom opp og at de ikke lot seg stresse av situasjonen.

Fra venstre ser vi noen av debutantene fra start: Cecilie Mjelde, Helle Marie Sandved-Klungtvedt, Tilja Ellingsen og Heidi Byberg.
Fornøyde debutanter. Bak f.v Gina Jøers og June Kvamsbø. Foran f.v Mia Fedøy og Ella Larsen Rygg. Foto: Klepp Elite