Vi kjempet godt

LSK 2-0 Klepp

Sist oppdatert: 15. aug 2021 Skrevet av: kleppelite

 

Fokus på defensiv struktur

Da vi reiste til Oslo fredagskveld var vi forberedt på at det måtte fylles på i energilagrene, for kampen dagen etter ville bli tung og preget av mye løping. Fokuset for kampen var hovedsakelig å jobbe med den defensive strukturen som vi har slitt med i sesongen til nå. Vi visste vi møtte et topplag på hjemmebane og at kriging og løpsstyrke var veien å gå. Historisk sett så har ikke LSK-hallen vært et godt sted å være for Klepp når vi ser på tidligere møter, men vi får stadig en ny sjanse til å snu en vond trend.

Kampen starter som antatt. Det blir mye ball til LSK på vår banehalvdel og mye løping og tetting av sentrale rom for vår del. Dette ble store deler av kampbildet. Vi får to mål imot i første omgang som setter sitt preg, men vi senker ikke hodet og fortsetter å krige. Andre omgang var bedre fra vår side hvor vi viser til å ha litt mer futt enn LSK i slutten og får til litt kombinasjoner og kommer til noen sjanser. Vi kriget i nitti minutter pluss tillegg, og vi reiste fra Oslo med vissheten om at vi gjorde det vi kunne med det vi hadde. LSK er et godt lag som vant fortjent, men vi er stolte over viljestyrken vi viste.

Forhåpentligvis vil flere av våre skadde spillere bli klare. Sofie Bjørnsen og Erin Greening må fortsatt gradvis bygges opp til å kunne spille fullt. Kristina Maksuti sliter med en hodeskade, men vi håper hun snart er tilbake! Nikola Orgill er ute grunnet en skade i foten som trenger en stund til å tilheles. Anette Jensen er dessverre også ute grunnet en kneskade hun pådro seg i cupkampen mot Viking tidligere i uken. Vi venter på et MR-bilde som skal gi en bedre oversikt over skadeomfanget. Hege Hansen jobber seg tilbake etter fødsel og Ida Hetland Pedersen kommer også gradvis tilbake fra langtidsskade. Vi gleder oss til å få alle tilbake!

Nå ser vi frem til en liten pause for å samle krefter før vi møter Amazon Grimstad i cupen 25. august. Deretter kommer det fire særdeles viktige kamper for oss i serien som vi skal angripe med alt vi har! (Lyn H, Stabæk B, Arna-Bjørnar B, Kolbotn H).

Cecilie Mjelde kom inn i pausen og spilte en meget solid kamp! Foto: Andreas Kristoffer Berge

Trener Salvesen sa dette til avisene etter kampen

Til Jærbladet var han fornøyd med det defensive arbeidet til laget:

Jeg er godt fornøyd med den defensive strukturen. Det irriterer meg at de scoret på en dødball så tidlig i kampen, for planen var å frustrere dem litt. Dette var mange steg opp i forhold til kampen mot Avaldsnes. Vi hadde fokus på å jobbe som et lag, og klarte det godt.

Frustrasjonen over tidlig mål var ikke til å legge skjul på i intervjuet med Aftenbladet heller:

Vi hadde en syltynn tropp til kampen og hadde et håp om å være solide defensivt og ha gode avstander i laget, som vi har slitt med denne sesongen tidligere. Vi klarte oss rimelig bra, men vi hadde et håp om å holde ut litt lenger og frustrere LSK.

– Det er ikke her Klepp skal ta poengene denne sesongen. 

Kampfakta

LSK – Klepp 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Emilie Haavi (13), 2-0 Thea Kyvåg (29)

Dommer: Veronika Fjeldvær, Stadsbygd IL
Gult kort: Marie-Yasmine Alidou d’Anjou (65), Tilja Ellingsen (87)
Tilskuere: 246

Kleppslag:

Kathrine Larsen – Tilja Ellingsen, Julie Austdal, Susanne Vistnes, Emma Braut Brunes, Helene Broch – Ingeborg Lye Skretting, Marie Hella Andresen, Marie-Yasmine Alidou d’Anjou, Ingrid Synnøve Nødland (Cecilie Mjelde fra 46.) – Kaja Karlsen

Ikke benyttet: Amalie Kolnes, Heidi Byberg, Ine Tveit og Sofie Bjørnsen

Høydepunkter

Neste kamp

Neste match er i cupen hvor vi tar imot Amazon Grimstad!