Uavgjort i generalprøven

Amazon Grimstad 1-1 Klepp

Et stykk glad Mimi, med sitt første mål i kleppdrakten! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Sist oppdatert: 15. mai 2021 Skrevet av: kleppelite

Mimi med sin første nettkjenning i Klepp-returen

Vi reiser til Kvinesdal for å møte Amazon Grimstad til siste treningskamp før sesongen braker løs. Denne kampen skulle også bestå av en relativt ny ellever, med hele fire nye spillere fra start. De tre ny- innreisende Erin, Kristina og Mimi var alle å se på banen når dommeren blåste i gang kampen. I tillegg var det et gledelig syn å se Kaja Karlsen i lagoppstillingen etter et langt skadeopphold!

Når fløyta går er vi på hugget og får en god start. Presset som vi har slitt litt med i tidligere kamper sitter bedre nå og vi har mesteparten av spillet. Den nye duoen på topp med Kaja og Kristina fungerer bra, men vi mangler det lille ekstra for å få scoring. Jubelen er stor og smilet bredt når Mimi i det 21 minutt, scorer sitt første mål i Kleppdrakten. Hun lader opp venstrefoten og dundrer inn et langskudd fra utenfor 16 meteren!

I slutten av første omgang slipper vi dem mer til. Intensiteten vår går ned, mens stressnivået med ball går opp. Dette medfører noen kontringsmuligheter i mot. Vi går til pause med 0-1 ledelse.

Andre omgang starter med en rekke utskiftninger. Innbytterne som kommer inn bidrar godt og gir oss masse energi fra første sekund. Vi tar kommando med høyt balltempo og fine kombinasjoner i angrep. Manglende giftighet gjør at vi ikke får uttelling. Dessverre skulle de mange utskiftningene merkes når Amazon utligner etter frispark på grunn av manglende dekning i feltet. Slutten av omgangen preges av «hawaii»-tendenser, hvor spillet blir mer rotete og vi jakter mål ved lange baller frem i banen. Igjen er det mange akademispillere som får prøve seg på seniornivå og som på ingen måter gjemmer seg bort.

Sett over hele kampen er det mange konstruktive og positive øyeblikk, som gir et godt grunnlag å bygge videre på. inn mot første seriekamp neste helg. Amazon stilte med et rutinert og duellsterkt lag som beit godt i fra seg, og ga oss en god gjennomkjøring. De ny-ankommende viste seg også godt frem og vil bli viktige for oss i kommende sesong!

Feiring etter Mimi’s suser! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Trener Nick etter kampen:

– Dette var en veldig viktig treningsøkt for laget. Vi fikk flere kampminutter i beina, mulighet til integrere spillere som kommer tilbake fra skade samt introdusere våre nye spillere som kom denne uken!

– Vi gjorde fire bytter fra start i dag, og syv i løpet av kampen. Det ville derfor ikke være en perfekt gjennomført kamp, men laget vil utvikle seg de neste ukene. Vi skal jobbe med relasjonene i laget, få mer forståelse for spesifikke situasjoner og bli bedre kjent med hverandre, strukturen og timingen. Å forbedre disse faktorene i laget vil gi mer flyt i spillet, skape flere målsjanser og flere mål. I tillegg vil vi kunne gjenkjenne hvordan vi kan forsvare oss uten ball i truende situasjoner.

– Ligaen starter som kjent neste uke så vi skal jobbe hardt og effektivt på trening for å forsikre at vi starter sesongen sterkt!