Tuva og Elisabeth skifter klubb

Begge drar til Bergen for nye utfordringer

Kaptein Tuva Hansen og Elisabeth Terland skifter klubb. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball og Hans Petter Støre / hps-sporty

Sist oppdatert: 17. nov 2020 Skrevet av: kleppelite

 

Blir Sandviken-spillere fra 2021

Klepps kaptein de siste fire årene og årets toppscorer har begge valgt å signere for bergensklubben Sandviken.

Tuva kom til Klepp i 2013, hvor hun spilte en sesong før turen gikk videre til Bergen og Arna-Bjørnar. Der spilte hun i ett år sammen med sin søster Hege Hansen. I 2015 var midtstopperen tilbake igjen i Klepp, og spiller dette året sin sjette sesong i Toppserien for grønntrøyene. I 2017 ble Tuva utnevnt til kaptein og har tatt store steg som fotballspiller. Dette har blant annet resultert i at hun er en fast inventar i troppen til Norges A-landslag. Med Klepp har hun tatt sølvmedalje i 2018 og bronsemedalje i 2019. I tillegg vant hun NM-gull med Klepps juniorlag i 2016.

Portrettbilde av Tuva Hansen. Foto: Fredrik Fornes

Elisabeth kom til Klepp i 2017 og spiller nå sin fjerde sesong i Toppserien. Hun har gjort sakene sine bra og har scoret jevnt og trutt fra sin offensive midtbaneposisjon. I likhet med Tuva har Elisabeth vært innom alt av aldersbestemte landslag. Etter en god avslutning på sesongen i fjor ble hun tatt ut på sin første A-landslagssamling. Den andre fikk hun nå i høst når landslaget klarte å kvalifisere seg til EM i 2022. Vi blir ikke overrasket om begge blir å se i den norske EM-troppen. Med Klepp har hun tatt sølvmedalje i 2018 og bronsemedalje i 2019. I tillegg har hun vunnet to NM-gull med Klepps juniorlag.

Portrettbilde av Elisabeth Terland. Foto: Fredrik Fornes

Dette sier de selv om overgangen:

Tuva: – «Jeg har hatt en god utvikling i Klepp og er utrolig takknemlig for alt jeg har erfart. Å få sjansen som kaptein når jeg var 19 år gammel har gjort en stor forskjell for meg som både person å spiller. Klubben kommer alltid til å være i mitt hjerte, #KleppFamily er mye av grunnen til det. Jeg håper resten av spillerne opprettholder samholdet og miljøet som er i klubben, for det er en unik gjeng å være en del av.»

Elisabeth: – «Klepp har vært en fantastisk plass for meg helt frem til nå, og jeg er veldig takknemlig for alt klubben har gjort for meg og alle vennene jeg har fått for livet. Jeg føler tiden er inne for å ta et nytt steg med tanke på egen utvikling, og ser med det frem til en spennende tid med ny klubb.» 

Tuva og Elisabeth har vært to svært viktige spillere for Klepp de siste årene og vil bli savnet både på og utenfor banen. Vi ønsker dem begge masse lykke til videre!

Heldigvis har vi en kamp igjen av 2020-sesongen, hvor du får anledning til å se denne flotte Klepp-duoen i aksjon en siste gang (for denne gang). Søndag 6. desember tar vi imot Rosenborg til en spennende serieavslutning på Klepp stadion kl. 1300!

Kjøp billett til Klepp-Rosenborg her.