Tøff men lærerik bortekamp mot Avaldsnes

Avaldsnes - Klepp 3-0

Ine Tveit i godt driv forbi hele FIRE Avaldsnes spillere! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Sist oppdatert: 09. mai 2021 Skrevet av: kleppelite

 

To forskjellige omganger

Det ble en målløs første omgang i Haugesund, men med gode takter i Klepp laget. Vi hadde god kontroll og styrte mye av spillet. I tillegg var vi aggressive og skapte mer fra gjenvinningspresset enn fra forrige kamp mot Arna-Bjørnar. Vi skapte også flere sjanser i første omgang, men som vi ikke fikk uttelling for.

Dessverre klarte vi ikke å opprettholde presset og intensiteten fra første omgang når vi entret de siste 45 minuttene. På-knappen var av i starten av 2.omgang. Det skulle straffe seg med to kjappe mål fra tidligere Klepp-spiller Andrea Norheim i det 49, og 52 minutt. Vi klarte ikke å organisere oss og skape et kollektivt press, som resulterte i at Avaldsnes fikk mye ball og rom. Det ble ikke bedre da vi måtte spille med én spiller mindre de siste 20 minuttene etter at Ine Tveit måtte gå av med en ryggskade, og alle innbytterne var benyttet.

Tross tap var det en lærerik kamp hvor vi ser bedring allerede fra forrige kamp. Vi tar med oss mye nyttig erfaring videre i bagasjen og ser frem til å jobbe med det på feltet i uken opp mot Amazon Grimstad neste lørdag! Og som vår gode Per Harald sa før kampen i går «Vi lever så lenge vi lærer»!

Trener Nick etter kampen:

– Jeg synes vi gjør en god opptreden og har god kontroll på motstanderen i første omgang. Vi var aggressive og samkjørte i mye av vårt defensive arbeid. Vi tvang dem til å gjøre feil og vant ofte ballen tilbake. Fra gjenvinningene kom vi til gode sjanser så jeg må gi ros for intensiteten og fellesskapet. Jeg er fornøyd med hvordan vi skapte mer fra gjenvinningspresset enn sist uke. Vi ble møtt av et vanskelig press fra Avaldsnes, men jeg synes vi fant mange gode løsninger for å presse gjennom. Jeg må gi ros til spillernes mot for å ta ansvaret i dette!

– Den delen av kampen som påvirket oss var de 15-20 minuttene etter pausen, hvor vi ikke gjør de samme tingene vi gjør så bra i første omgang. Vi ble litt passive og mindre organiserte, noe som ga dem tid til å skape og de fikk dermed sine to mål.

– Det er god læring for oss som gruppe å se hvor viktig det er å fortsette å bygge vanen av å være på tå, både med og uten ball! Jeg er fornøyd med hvordan dette unge laget har tilnærmet seg de to kampene med intensitet og fryktløshet, samt forsøkt å være på tå. Vi kan ta med oss selvsikkerhet og læring fra kampene, som vil gjøre oss sterkere.

– Denne uken kan vi integrere tre av våre nye spillere på trening, etter karantene deres. Noen av spillerne våre, som har vært skadet, kan også delta mer. Ting beveger seg i riktig retning nå som vi går mot sesongstart!

Trener Nick Loftus. Foto: Fredrik Fornes

Kaptein Kathrine Larsen opplevde også dette som en lærerik kamp: 

– Det var en vanskelig, men lærerik kamp. Vi stiller igjen med et meget ungt lag på bortebane, men alle bidrar. Overordnet var det flere gode momenter i kampen for oss. Særlig i første omgang synes jeg vi styrer spillet, selv om Avaldsnes presser veldig høyt.

– Dessverre mister vi presset og intensiteten i starten av andre omgang. Avaldsnes utnytter feilene våre og gir dem for god plass og tid. Vi kom sterkt tilbake, men måtte spille de siste 20 minuttene med én i undertall. Det kunne merkes på slutten av kampen. Stor kudos til alle for å kjempe hardt på tross av dette! 

– Vi skapte flere store sjanser gjennom hele kampen. Selv om resultatet viser en ting synes jeg det er litt misvisende. Det var en fin treningskamp og vi kan ta med oss mye konstruktive ting, både ting vi gjorde bra, men også det vi skal forbedre og lære av frem mot sesongstart. I tillegg var det kjekt å se Marie Hella på banen igjen.

Kathrine Larsen som dirigerer laget! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Kampfakta

Avaldsnes – Klepp 3-0 (0-0)
Mål: 1-0 Andrea Norheim (49), 2-0 Andrea Norheim (52), 3-0 Sandra Østenstad (85)

Dommer: Cecilie Frøyland , Frøyland IL
Gult kort: Ingen
Tilskuere: 0

Klepps lag:

Kathrine Larsen – Mia Fedøy (Tilja Ellingsen fra 46), Susanne Vistnes, Emma Braut Brunes, Helene Broch – Marie Hella Andresen (Heidi Byberg fra 25), Mille Aune, Ingeborg Lye Skretting – Cecilie Mjelde (Gina Jøers fra 70 ), June Kvamsø (Ella Larsen Rygg fra 42), Ine Tveit

Ella Larsen Rygg (Helle Marie Sandved-Klungtvedt 70).

Neste og siste treningskamp er borte mot Amazon Grimstad lørdag 15. mai kl. 15