Studiebesøk Bodø/Glimt

Trening på Aspmyra. Foto: Privat

Sist oppdatert: 02. sep 2020 Skrevet av: kleppelite

 

Hva gjør Bodø/Glimt riktig?

Som sikkert de fleste nå har fått med seg fosser Bodø/Glimt videre i Eliteserien og er ubeseiret etter 16 serierunder. 44 POENG på 16 kamper – 14-2-0 – har aldri noen vært i nærheten av. Vi er mektig imponert av jobben Kjetil Knutsen, Morten Kalvenes og co, gjør oppe i nord.

Hva er hemmeligheten? Hvordan kan vi få til noe lignende her i Klepp? I midten av august var Klepps utviklingssjef Preben Stangeland og toppspillerutvikler Astrid Grøttå Ree på studiebesøk til klubben, med mål om masse input og inspirasjon til egen praksis.

Det var tre enormt innholdsrike og lærerike dager på Aspmyra. Observasjon av treninger, samtale med trenere, Akademi-ansvarlig, fysisk trener og team manager stod blant annet på programmet. En liten fjelltur til Keiservarden ble det også tid til. Hele staben i Bodø Glimt var veldig imøtekommende og villige til å dele sin tid og sine erfaringer med oss. Hos Glimt var lite overlatt til tilfeldighetene og hele trenerteamet samarbeidet utmerket sammen. Mantraet var å bli litt bedre hver dag, og den utviklingsorienterte tilnærmingen skinte godt igjen i treningsarbeidet. Fortsetter de med å forbedre seg hver dag og samtidig prestere som de gjør for øyeblikket, så tror vi at de med stor sikkerhet kan feire et velfortjent seriegull på slutten av sesongen.

Tusen takk for at dere tok oss så godt imot og gav av dere selv. Vi har tatt med oss mye fin læring hjem til Klepp! Lykke til i Eliteserien og i Europa League- kvalifiseringen! Dere har fått noen nye tilhengere fra Rogaland.