Avaldsnes - Klepp 3-0

Marie-Yasmine Alidou d'Anjou og Klepp måtte reise tomhendte hjem til Jæren. Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Sist oppdatert: 09. nov 2021 Skrevet av: kleppelite

Et kjedelig tap i gårsdagens oppgjør

Det ville seg ikke på Karmøy i går. Det var spådd et jevnt oppgjør, og det ble det til tider også. Lagene hadde hver sine perioder med godt spill og overtak. I første omgang var det sjanser til begge lag. Avaldsnes hadde en del skumle cornere hvor den siste resulterte i mål rett før pause. Andre omgang var bedre fra Klepp sin side og de kom til en del gode sjanser som i disse kampene må settes. Avaldsnes fikk satt to mål til og kunne gå av banen med en 3-0 seier.

Etter gårsdagens kamp havner vi på en 9. plass på tabellen, to bak Avaldsnes. Siste halvdel av tabellen er jevn så seier i neste kamp vil plutselig kunne snu på det! Vi skal utnytte motgangen til å lære og å bli sterkere. Det er fortsatt flere kamper igjen, så vi skal virkelig kjempe oss tilbake igjen!

Julie Austdal i aksjon i gårsdagens kamp! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Noen ord fra treneren

– En kamp med sjansesløseri for oss. Det føles rart å ha tapt 3-0, men sånn er det.

– Syntes vi hadde flere muligheter til å ta dem, 3-4 store sjanser og 6-7 øyeblikk hvor kvaliteten av valg eller handling ikke ga oss nettkjenning. Jeg er fornøyd med å se oss komme til så mange gode situasjoner og vi bør være tilskyndet til å være mer nådeløse neste kamp. Det var alt som manglet fra spillet vårt i går.
– Vi kjempet som et lag og vi hadde mye kontroll defensivt, bortsett fra dødballer i første omgang. Vi sluttet ikke å forsøke og komme tilbake i kampen. Man kan ikke legge skylden på innsatsen eller fellesskapet i laget. Vi må gjøre mer på siste tredjedel av banen, enten ta sjansen eller å være bedre med siste pasning!

– Et mål for oss forandrer kampen, men vi fikk ikke det så vi gratulerer Avaldsnes og er tilbake i hardt arbeid på mandag for å forberede oss mot Kolbotn!

Tungt med mye motgang

Det har blitt mye motgang for Mille Aune og resten av Klepp-spillerne de siste kampene. I et intervju med Aftenbladet etter dagens kamp fikk hun spørsmål om nedrykkstanker. Det var hun ikke interessert i å fokusere på. Hun hadde dette og si:

Jeg tenker at vi skal gå for å vinne den nedre delen av tabellen (under Sandviken, Vålerenga, Rosenborg og LSK Kvinner) og slå lagene rundt oss på tabellen som vi er jevngode med, og komme øverst av de.

På spørsmålet om hvordan laget skulle klare å snu dette mente hun det var viktig å holde sammen.

Det blir å stå sammen og stole på hverandre. Vi må unngå at det blir splittelser i gruppen, og at vi kommer nærmere av dette. Det er tungt å ikke få poeng for den jobben vi legger ned på trening og i kamp, men vi må stå sammen som gruppe og komme sterkere tilbake.

Mille Aune kjempet godt, men det ville seg ikke i går. Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner