Greens Utviklingsprosjekt og sonemodell

Jenter 13-15år

Sist oppdatert: 29. okt 2021 Skrevet av: kleppelite

 

         

GREENS: Utviklingsprosjekt og sonemodell


Beskrivelse

Klepp Elite, i samarbeid med NFF Rogaland, startet opp i februar 2020 et utviklingsprosjekt med navn Greens. De mest lovende, ivrige og treningsvillige jentene i alderen 13-15 år i fylket sør for Boknafjorden samles for treninger for å utvikle seg, og for å få vist seg fram for eventuell kretslagsdeltakelse.

På grunn av koronapandemien og nå mindre trenerressurser i klubben, så har modellen blitt nødt til å bli redusert.

Hensikten med prosjektet er å tilføre en gratis ekstra treningsarena for jentespillere som virkelig ønsker å bli bedre, og som kanskje har et mål om å bli elitespiller på seniornivå en dag. Klepp Elite ønsker å bruke sin rolle som flaggskip for kvinnefotball i Sør-Rogaland til å ytterligere utvikle og løfte våre jentefotballmiljøer i nærområdet. Vi ønsker å bidra til kompetanseheving og sterkere utviklingssamarbeid med de lokale klubbene og legge til rette for både spiller- og trenerutvikling.

I dette utviklingsprosjektet vil vi ha fokus på læring og  ferdighetsutvikling. Samtidig vil vi dele og veksle kunnskap om hva som skal til for å optimalisere utviklingsmuligheter både for spillere og trenere. I samabeid med lokalklubbene så blir vi alle bedre!

Et velvalgt mål for oss i Klepp er å inspirere både spillere og trenere til å ta med videre erfaringer og læring inn i egen klubbhverdag, og på denne måten skape et enda større og bredere utbytte av hver økt!

Vil du være med å bidra som trener/ lagleder? Ta kontakt på 92681927 eller p.stangeland@kleppil.no


Opplegg

Treningsmodellen og retningslinjer kommer til å ta utgangspunkt i Landslagsskolen (NFF), i tillegg til at vi tar ibruk Klepp Elites egne treningsmetoder og gir rom for «kunstnerisk frihet» hos den enkelte trener. Våre trenere vil bestå av egne ansatte trenere, spillere på elitelaget, allierte trenere på samarbeidsklubber, og vi legger også tilrette slik at unge, ambisiøse og dyktige trenerspirer får mulighet til å få erfaring på feltet med påfølgende veiledning og refleksjon. I all hovedsak vil vi være 2-4 trenere på feltet til en hver tid.

Keepertrening vil for det meste foregå i «spill- motspill»- øvelser, der de får kamprealistiske utfordringer og er nødt til å beherske og spille med ball i beina. Av og til vil det nok bli rom for spesialisert keepertrening (skuddstopping, feltarbeid, distrubisjon) med egen keepertrener.

Med flere dyktige trenere på feltet, har vi gode muligheter for differensiering i øktene. Det vil gi riktig balanse mellom mestring og utfordringer- noe som vi vil være optimalt med tanke på trivsel og utvikling. Derfor vil masse av øktene foregå i 2-3 mindre grupper for å få bedre oppfølging, se mer til ballen og ikke minst minske nivåforskjellene hos jentene.


Våre sponsorer: