Før bortekampen mot Røa

Kampstart kl. 15:00

Ingrid Kvernvolden fra Røa og Tuva Hansen fra Klepp poserer under Kick off for Toppserien 2019. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 18. okt 2019 Skrevet av: kleppelite

 

Kampen om edelt metall lever

Med tre kamper igjen av årets Toppserie ligger Klepp på en fjerdeplass, tre poeng bak bronse og fire poeng bak sølv. Det blir en utrolig spennende sesonginnspurt! I morgen venter Røa på bortebane.

Trener Olli Harder før bortekampen mot Røa

Med bare tre kamper igjen av 2019-sesongen, reiser vi til Oslo for å spille en tøff bortekamp mot et sterk Røa-lag i morgen. Matilde Alsaker Rogde fortsetter progresjonen sin for å komme tilbake fra skade og vil mest sannsynlig være med i troppen som reiser østover. De siste kampene av sesongen gir jentene våre en spennende mulighet til å ta medalje i år, og vi trenger all den støtten vi kan få. I tillegg til en spennende sesonginnspurt i Toppserien i kampen om medaljer, spiller vårt J19-lag semifinale i cupen borte mot Kolbotn neste torsdag for å prøve å komme seg til en finale i Telenor Arena for 3 gang på 4 år.

Vårsesongens møte

Sist lagene møttes var i den tredje serierunden i april. Kampen ble som ventet en tøff batalje, som traktor-jentene gikk seirende ut av. Hege Hansen ble matchvinner da hun scoret sitt første mål for sesongen.

Seiersklem: Havana Solaun og målscorer Hege Hansen. Foto: Jærbladet / Vebjørn Olsen

Dette sa trener Olli Harder til Jærbladet etter kampen:
– Det er godt å se at vi kan miste en så viktig spiller (som Elisabeth Terland) og likevel vinne mot et topplag. Jeg syns Havana spiller en fantastisk kamp i den offensive rollen og Marie spiller en god kamp på midtbanen, sier Klepp-trener Olli Harder.
– Vi visste de kom med det høye presset fra start, og vi mister ballen noen ganger, men jeg syns vi kom godt ut av det. Etter hvert blir de slitne og jeg føler vi har god kontroll, sier Harder.
– Vi klarer å unngå at det blir en spark og løp-kamp. Det er grunnet taktikken vår at vi klarer å unngå det. Spillerne gjør en god jobb i å holde seg til kampplanen og ikke klarere hver gang de blir litt presset, sier en fornøyd Klepp-trener.

Røa

Til nå har Røa vunnet syv, tapt seks og spilt seks uavgjorte kamper i årets serie. Per nå ligger de på en sjette plass på tabellen med 27 poeng. Det er åtte poeng bak Klepp som ligger på en fjerdeplass på tabellen med 35 poeng. Det fortsatt tre poeng opp til Sandviken på bronseplass, men nå er luken opp til sølvplass kun fire poeng siden Vålerenga avga poeng mot nettopp Røa i forrige runde. Det vil si at vi går en meget spennende sesonginnspurt i møte!

Overganger i sommerpausen:
Inn: Marita Holmen Iversen (comeback), Anya De Courcy (Byåsen), Birgitte Bjørlykhaug (Herd)
Ut: Nora Byom Nilssen (legger opp), Kamilla Aabel (utlån til Amazon Grimstad til 7. juli), Kristine Leine (Reading) Kilde: toppfotballkvinner.no

Siste 3 møter i Toppserien

13. april 2019
Klepp – Røa  1-0
4. august 2018
Røa – Klepp 0-1
19. mai 2018
Klepp – Røa  2-1

Resten av runden

RUNDE 20 | TOPPSERIEN