Flere fikk sine første minutter

Sist oppdatert: 18. nov 2023 Skrevet av: kleppelite

 

Flere jenter fikk under lørdagens kamp spille sine første minutter for laget i 1. divisjon. Selv om kampen ikke gikk slik vi ønsket, var det en kamp hvor vi produserte flere gode sjanser, men dessverre var det bare én av dem som fant veien inn i nettet. Vår eneste scoring kom i et flott angrep, hvor Julie Hals kunne sette ballen i mål etter et fint innlegg.

Trener Ove Sele etter poengdelingen:

Kaldt og vindfullt!

Der var årets siste seriekamp unnagjort. Det ble dessverre et tap mot et KIL/Hemne-lag som var effektive og gode på overganger, og hvor vi blir litt for passive i og rundt egen boks i enkelte situasjoner. Resultatet sier ikke at vi i første omgang har 3 sjanser som går i stengene og resultatet burde sett annerledes ut. Med marginer for, går en eller flere av de i mål, men marginene har ikke vært med oss denne sesongen. Jentene hadde fortjent så mye mer og ikke minst bedre uttelling på sine sjanser. Det ble litt utfordrende spilleforhold på grunn av vinden, spesielt i 2.omg., men jentene tørr å prøve og klarer likevel å bygge opp og komme til flere sjanser og en etterlengtet og fortjent scoring. Like før slutt kommer også Sofie alene med keeper etter en nydelig pasning fra Nora, men keeperen sto i veien.

Bak resultatet ligger det et nytt komponert lag i dag hvor Sunniva fikk sin debut fra start i tospann med Silje, samt flere andre fikk muligheten fra start som ikke har spilt for mye på dette nivået. I 2.omg., får Nora og Thea sin debut. De eldste spillerne i dag er kun 19 år og yngste blir 15 om en ukes tid. Det vitner om et enormt potensial i gruppa som tross nedrykk har fått høstet tøff, men utrolig verdifull erfaring og læring. Spillerne og gruppa har i det siste tatt store steg og utviklet seg både som lag og enkeltspillere.

Vi visste at sesongen kunne bli veldig tøff og utfordrende, men jentene har imponert meg med hvordan de har håndtert situasjonen og angrepet trening etter trening med fokus på læring og ønske om å utvikle seg selv og laget. I de siste kampene, har vi fått til spillet i større grad slik vi ønsker å se og opptre ved å tørre å være et spillende lag med god bevegelse, tørre å holde på ball og bearbeide, sette hverandre opp i trekanter og brodere oss opp til motstanderens mål. Vi har utviklet overgangsspillet, utviklet høyt og lavt press, samt at vi har blitt farligere på cornere.

Vi er selvfølgelig skuffet over å ta turen ned i 2. divisjon, men skal ta med oss det positive og bygge videre på denne flotte gjengen og komme sterkere tilbake neste sesong. Nå skal vi kjøre litt reduserte treningsdager og velfortjent fri inn mot jul, før vi samles igjen i januar og starter på igjen med oppkjøring. Årets avslutning på sesongen spillemessig gir oss troen på at neste sesong kan gi oss mye glede og håp om å være med i toppsjiktet.

Ønsker å avslutte med å takke dere alle som har heiet på traktor jentene gjennom sesongen, som har blitt med på borteturer og bidratt på de ulike arenaene. TUSEN TAKK!

Snakkes igjen neste sesong!

Kampfakta

Klepp – KIL/Hemne 0–3 (1–5)
Mål: 0–1 Helene Gross-Benberg (8), 0–2 Selvmål (25), 0–3 Ingrid Borgen (31), 0–4 Ingrid Borgen (53), 1–4 Julie Ovidia Hals (56), 1–5 Ingrid Amalie Hoftun Bjerksæter (75)

Dommer: Elida Metveit Beisland
Gult kort: Helene Gross-Benberg (KIL/Hemne)

Laget

Maria Sandvik – Martine Norheim, Silje Bjåstad, Sunniva Hjertvik (Sarah Sinclair Ege fra 79.), Gina Jøers (Tilja Ellingsen fra 71.) – Julie Ovidia Hals, Stine Tollefsen, Mia Fedøy (Thea Årdal fra 79.) – Mai-Helen Nguyen Todnem (Nora Berland fra 62.), Helle Marie Sandved-Klungtvedt (Sofie Hellestø Stangeland fra 62.), Ane Berland. 

Innbyttere: Sofie Soleng Løset, Ida Hetland Pedersen, Cecilie Mjelde og Sarah Bamberg

Resultater siste runde i sluttspill: 

Hønefoss BK – Fyllingsdalen 1–0
Klepp – KIL/Hemne 1–5
Grand Bodø – Grei 0–2

Vi takker for støtten i år og ses igjen til neste sesong!