En tung start ga et vanskelig utgangspunkt

Klepp - Sandviken 1-3

Mille Aune ble kåret til kampens Klepp-spiller! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Sist oppdatert: 09. nov 2021 Skrevet av: kleppelite

«Vi kan ikke starte kamper på denne måten»

I gårsdagens kamp var vi ikke klare fra start. Dette var Nick Loftus tydelig på i intervjuet med Jærbladet, at ikke kunne være tilfelle i kommende kamper. Sandviken scoret i første spilleminutt, som trolig påvirket selvtilliten til Klepp-spillerne. Det at det kom to mål til før ti spilte minutter hjalp ikke på. I første omgang hadde Sandviken mest ballbesittelse og skapte flere sjanser. I pausen fikk Klepp-spillerne en tordentale av trener Nick, som trolig hadde effekt ettersom at andre omgang ble en helt annen.

I andre omgang virket Klepp mer selvsikre i det de gjorde. Taklingene smalt mer, første- og andreballene ble vunnet og kombinasjonene ble tydeligere. Vi fikk visst oss fra en mye bedre side og slik vi ønsker å fremstå oftere. Det var viktig å få en god andre omgang for å ta med oss den delen av kampen inn mot rogalandsoppgjøret på Karmøy til helgen.

Før den korte sommerferien er det to nøkkel-kamper i vente. Vi møter Avaldsnes borte, lørdag 10. juli og Kolbotn borte 17. juli. Det står om viktige poeng så vi skal gjøre alt vi kan for å vise oss fra vår beste side og ta med oss alle seks!

Ingrid Synnøve Nødland hadde et veldig bra innhopp i gårsdagens kamp! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Marie-Yasmine Alidou d’Anjou var Klepps målscorer mot Sandviken

Mimi har kommet godt i gang med sesongen og troner på Klepp sin toppscorer liste med fire nettkjenninger etter syv serierunder. Hun hadde dette å si om gårsdagens kamp:

Jeg syntes ikke vi starter så bra. Det første målet kommer tidlig og vi reagerer ikke fort nok, noe som leder til feil fra vår side og vi slipper inn to til på kort tid. Jeg er stolt over hvordan vi reagerte i andre omgang, men det var ikke nok. Vi hadde til tider momentum og klarte å vise oss frem. Vi viste at når vi er behersket og på ball så kan vi gjør bra ting, men det kom sent i kampen.

– Vi kommer ikke til å være et lag som alltid er i besittelse av ballen, men når vi er det må vi gjøre det meste utav det. Målet vi fikk viste at å spille fremover og å stole på hverandre uten nøling, kan føre til gode ting! Sandviken er et organisert lag og vi fant en måte og komme oss gjennom på. Jeg ser frem til de neste to kampene, før den korte pausen, hvor vi må sette standarden høyt fra starten av, være tålmodige og organisert!

Marie-Yasmine Alidou d’Anjou scoret sitt fjerde mål for sesongen i gårsdagens kamp! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Kampfakta

Klepp – Sandviken 1-3 (0-3)
Mål: 0-1 Marit Bratberg Lund (1), 0-2 Maria Dybwad Brochmann (8), 0-3 Marit Bratberg Lund (10), 1-3 Marie-Yasmine Alidou d’Anjou (72)

Dommer: Veronika Fjeldvær, Stadsbygd IL
Gult kort: Ingen