Bli bedre kjent med vår nye spiller Marie-Yasmine

Marie-Yasmine kan endelig trene med sine nye lagvenninner. Foto: Klepp Elite

Sist oppdatert: 14. okt 2020 Skrevet av: kleppelite

 

Endelig ferdig i karantene

Onsdag var endelig vår nye canadiske spiller Marie-Yasmine Alidou d’Anjou ferdig med sin ti dagers kantene og fikk møte sine nye lagvenninner under dagens proffdag på Klepp stadion. 25-åringen har signert kontrakt ut 2020-sesongen og blir en spennende tilvekst til spillergruppen i den viktige sluttspurten av årets Toppserie.

Oppvekst

– Jeg kommer fra Montreal i Canada. Jeg begynte å spille fotball da jeg var 4-5 år og det var faren min som trente meg en god stund i starten. Jeg har to eldre brødre som også spilte fotball og som jeg så opp til. At jeg ville være som dem og at alt var en konkurranse under oppveksten min har nok gjort at jeg er det konkurransemennesket jeg er i dag. Som ung drev jeg med flere ulike idretter, men det var fotball, basketball og friidrett som var mine favoritter. Disse tre idrettene hadde jeg mye glede av helt fra barneskolen til tidlig videregående. Det var i 13-14 årsalderen jeg sluttet med all annen idrett enn fotball.

– I’m from Montreal, Canada. I started playing soccer when I was 4-5 years old and my dad coached me for a really long time. I also have two older brothers that also played and I was looking up to them and I wanted to be like them, it was always a competition so that’s probably where I get my competitiveness from. Growing up I played a lot of sports but my favorites were soccer, basketball and track and field. These were the 3 sports I enjoyed in elementary school and early high school. I just sticked with only soccer at age 13-14 I stopped all other sports but soccer.

Klubbkarriere og landslag

– De tre profesjonelle klubbene jeg har spilt for er Marseille i Divisjon 1 i Frankrike (2017-2018), Linköping i Damallsvenskan i Sverige (høst 2018) og Sporting de Huelva i Primera Divisjon i Spania (2019-2020).

– Jeg har ikke spilt for det canadiske fotballandslaget. Min eneste opptreden hvor jeg har representert Canada var i Taipei Universiades i 2017. Det er som «OL» for universiteter rundt om i verden. Det er organisert for topputøvere som går på universitet.

– My first club 1 season. 2017-2018 I played for Olympique de Marseille in division 1. 
Second club: August 2018 to December 2018 Linkoping FC in Sweden in Damallsvenskan. 
Third club: 1 season 2019-2020 Sporting de Huelva in the Primera Division.

– I have never played for the Canadian national team. My only appearances representing Canada was at the 2017 Taipei Universiades. Which is like ‘’Olympics’’ for universities around the world. It is organized for top university athletes.

Hvorfor valgte du å komme til Norge og Klepp?

– Jeg kom til Klepp fordi jeg likte trenerens visjon og måten han stiller krav til spillerne sine på. Det er en følelse av familie i denne klubben og folk jobber sammen som en enhet, noe jeg setter pris på. Jeg ønsket også å komme hit for å bidra så godt jeg kan i innspurten av sesongen.

– I came to Klepp because I liked the vision of the coach and the way he demands from his players. There is also a sense of family in this club and people just work together as one, and that is something I appreciate. I also want to come here and help as much as I can in great ways.

Marie-Yasmine utenfor si nye hjemmebane. Foto: Klepp Elite

Hvordan var første trening med laget?

– Den første treningen med laget var bra. Jeg fikk endelig møte lagvenninnene mine og støtteapparatet rundt. Alle var imøtekommende. Det føltes godt å være ute på banen etter å ha vært lenge i karantene.

– The first training was good. I got to meet my teammates and the staff. Everybody was welcoming. It felt good to be on the field as I have been in quarantine for quite some days.

Beste fotballminner

– Min deby i den franske ligaen.
– Min første kamp som profesjonell fotballspiller og at jeg scoret i den samme kampen. Det var jeg veldig fornøyd med og det ga meg motivasjon til å stå på videre for å se hva fremtiden ville bringe.

– My professional debut when I went to France
– My first professional game and my first goal scored at the same time. I was really happy and it made me confident for what was next.

Nevn tre egenskaper som beskriver deg som fotballspiller:

  • Smart fotballhode / Game intelligence: vision, being able to read and analyze well on the field.
  • Teknisk / Technique
  • Trøkk / Strength/Power

Hva gjør du når du ikke spiller fotball?

– Når jeg ikke spiller fotball liker jeg å se på dokumentarer, snakke med familie og venner, og jobbe med ulike prosjekter. Ellers elsker jeg å høre på musikk og liker å shoppe.

When I’m not playing football I watch documentaries, I talk with my loved ones, I work on some projects. I listen to a lot of music. I love it. And I like to go shopping.