Bli bedre kjent med Mille

Mille før treningskampen mot Avaldsnes. Foto: Tarjei Sel / Jærbladet

Sist oppdatert: 21. jul 2020 Skrevet av: kleppelite

 

Playmakeren fra Stokka

Kun en måned før seriestart ble 17 år gamle Mille Aune hentet fra Viking til Klepp. Hun har de siste årene gjort sakene sine svært bra i mørkeblått og er en av spillerne Klepp har fulgt tett. Da årets første seriekamp endelig skulle spilles, stod Milles navn i startoppstillingen. Hun skulle starte sin første kamp for Klepp og fikk sin toppseriedebut.

Klubb- og landslagskarriere

Mille startet å spille fotball for KFUM som 5-åring. Da hun var 12 år gikk veien videre til Viking hvor de begynte med jentesatsing. Rett før årets sesong ble hun som nevnt hentet til Klepp.

Mille debuterte for Norges J15-landslag mot Sverige i september 2017. Deretter har det gått slag i slag på de aldersbestemte landslagene. For J15 spilte hun tre kamper høsten 2017, året etter ble det ti kamper for J16 og deretter seks kamper for J17 i 2019. I 2020 står hun foreløpig med tre kamper for både J18- og J19-landslaget.

Til sammen har hun spilt 25 kamper med flagget på brystet. Hun har scoret tre landslagsmål, alle for J16 mot henholdsvis Russland, Israel og Kroatia.

Hvordan var det å få sin toppseriedebut?

– Det var veldig kjekt og spennende å debutere i Toppserien, fordi der spiller jeg med og mot de beste spillerne i landet. Det har også lenge vært et mål for meg.

Mille Aune. Foto: Fredrik Fornes

Beste fotballminner

– Å vinne Dana cup
– Vinne 2. divisjon med Viking
– Spille på landslaget

Nevn tre egenskaper som beskriver deg som fotballspiller:

  • God fotballforståelse
  • Teknisk
  • God pasningsfot

Hva gjør du når du ikke spiller fotball?

– Jeg går på St. Svithun videregående skole, på Olympiatoppen sin linje som heter Talenter mot toppen. Utenom fotball og skole liker jeg å være med venner og familie.

Talenter mot toppen «TMT» er et idrett og skolesamarbeid mellom Rogaland fylkeskommune, Olympiatoppen Sørvest, Stavanger Kommune og Rogaland Idrettskrets. St. Svithun vgs og Jåttå vgs er ansvarlig for det skolefaglige og OLT Sørvest er ansvarlig for det idrettsfaglige tilbudet. Tilbudet retter seg mot morgendagens toppidrettsutøvere.

Her kan du lese mer om TMT.

 

Vi gleder oss til å se mer av Mille i den fine traktordrakten utover høsten, og i de kommende årene 🙂