Bli bedre kjent med Kathrine

Kathrine er på plass i grønt. Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Sist oppdatert: 12. feb 2021 Skrevet av: kleppelite

 

Advokaten fra Albertslund

Danske Kathrine Østergaard Larsen er vår nye førstekeeper. Med sine 27 år har hun med seg god rutine inn i et ellers ungt og lovende Klepp-lag. Kathrine kom til Norge i midten av januar og har etter 10 dagers karantene fått trent noen uker sammen med sine nye lagvenninner.

Oppvekst

Jeg er fra Albertslund i Danmark. Jeg begynte å spille fotball som 6-åring i den lokale klubben, hvor jeg ble trent av faren min i en årrekke. Tvillingsøsteren min spilte også i klubben i en kort periode. Jeg byttet først klubb da jeg var 16, hvor jeg valgte å ta skrittet videre.

Klubb- og landslagskarriere

Jeg har spilt for Herstedøster IC (min barndomsklubb), Ballerup-Skovlunde Fodbold, University of the Pacific (2012/2013), Brøndby (2016-2018), FC Nordsjælland (2019) og Djurgården (2020).

– Jeg har spilt 8 ungdomslandskamper for hhv. det danske U19- og U23-landslaget. Jeg har så langt spilt 2 landskamper for kvinnelandslaget, hvorav jeg håper at flere vil komme.

Hvorfor kom du til Norge og Klepp?

Jeg valgte Klepp da det virket som det rette skrittet for meg å ta. Jeg ble veldig tiltrukket av måten klubben jobber med miljøet i tillegg til mine egne personlige utviklingsmuligheter i en ny liga, og på et ungt lag der min rolle vil være annerledes enn før. Mine samtaler med trenerne (Nick og Valland) om deres visjoner og måten de spiller på, samt samværet og klubbfølelsen, gjorde at valget føltes som det rette å gjøre.

Hvordan har de første ukene vært sammen med det nye laget ditt?

Det har vært et par gode første uker med laget. Det var hyggelig å komme ut av karantenen og møte alle på og rundt laget.

Beste fotballminner

Jeg har mange gode fotballminner, både på og utenfor banen. De største øyeblikkene (så langt) må være min Champions League-debut så vel som min debut på det danske landslaget.

Kathrine er flink til å snakke medspillerne sine gode. Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Nevn tre egenskaper som beskriver deg som fotballspiller:

  • Verbal
  • God med ball i bena
  • Fotballintelligent

Hva gjør du når du ikke spiller fotball?

– Jeg er utdannet advokat (cand.jur.) og er så heldig å jobbe deltid for et fantastisk firma, Tabellae, som har gjort det mulig for meg å kombinere fotball og jobb siden jeg ble uteksaminert sommeren 2018. I tillegg bruker jeg mye tid på å FaceTime med familie og venner.