Bli bedre kjent med Aleksandra

Aleksandra "Ola" Sikora har startet samtlige kamper for Klepp denne sesongen. Foto: Nicholas Noreng / Fotballkollektivet

Sist oppdatert: 23. jul 2020 Skrevet av: kleppelite

 

Landslagsstjerna fra Czarnocin

Et par uker før sesongstart ble den polske Juventus-spilleren Aleksandra «Ola» Franciszka Sikora klar for Klepp. På grunn av koronasituasjonen måtte hun rett i 10 dagers karantene da hun ankom Klepp og Norge. Dagen før seriestart fikk hun endelig hilse på og trene med sine nye lagvenninner. Da Toppserien ble sparket i gang for grønntrøyene dagen etter var Ola en av Nick sine utvalgte i startelleveren, noe som hun også har vært i de neste kampene, med god grunn.

Oppvekst

– Jeg er 29 år gammel og kommer fra den lille landsbyen Czarnocin i Polen. Der vokste jeg opp, og det var der jeg fant ut at fotball er min lidenskap. Etter skolen elsket jeg å dra på feltet sammen med vennene mine. I tillegg til å spille fotball, likte jeg å bruke tiden min utendørs med aktiviteter som sykling, svømming og fotturer. Tid med familie har også vært viktig for meg.

– I am 29 years old and I come from the small village of Czarnocin in Poland. I grew up there and I found out that football is my passion. After school, I loved going to the field with my friends. In addition to playing football, I liked to spend my time actively outdoors. Cycling, swimming, hiking and family time are what I like the most.

Klubbkarriere

Jeg begynte å spille fotball for min første klubb da jeg var 13 år gammel. Det var for LUKS Promień Mosty. Etter jeg ble uteksaminert fra videregående, flyttet jeg til byen Konin hvor jeg spilte for klubben KKPK Medyk Konin i 10 år. I løpet av denne tiden tok jeg både en bachelor- og en mastergrad. Jeg gjennomførte også UEFA B-trenerkurs, slik at jeg kunne jobbe som trener i samme klubb. Etter 10 år bestemte jeg meg for å dra til utlandet og spille fotball profesjonelt. Jeg dro til Italia og min første klubb i utlandet var Brescia Calcio Femminile. Etter en sesong i Brecia fikk jeg tilbud fra Juventus FC, som var klubben jeg spilte for de neste to årene. I dag er jeg en del av Klepp Elite-familien.

– I started playing at my first club when I was 13. It was at LUKS Promień Mosty. After I graduated from high school, I moved to the city of Konin and there I represented the KKPK Medyk Konin club for 10 years. During this time, I finished my undergraduate and graduate school. I also did a UEFA B coaching course so that I could also work as a coach at the same club. After 10 years, I decided to go abroad and take up professional football. I went to Italy and my first club abroad was Brescia Calcio Femminile. After the first season, I got an offer from Juventus FC and for the next two years I represented these colors. Today I am part of the Klepp Elite family.

Ola er en smilende og positiv person som jobber hardt på fotballbanen. Foto: Tarjei Sel / Jærbladet

Hvordan var det å få sin toppseriedebut?

– Etter den første kampen satt jeg igjen med en god følelse. Jeg synes at Toppserien er en sterk liga, og at kampene er intense og fysiske. Lagene er jevne. Jeg er glad for at jeg spiller for Klepp i Toppserien, fordi det er en verdifull opplevelse for meg.

– After the first game, I had very positive feelings. I think it’s a strong league, matches are intense and physical. Teams are on a similar level. I am glad that I can play in Toppserien, because it is a valuable experience.

Beste fotballminner

– For meg er hver seier som feires med laget det som skaper de beste minnene. Også de små seirene. Jeg tror at det er slike øyeblikk som skaper en familie og positiv atmosfære. Etter min mening er fotball mer enn bare et spill. Det som er fint er at du kan dele denne gleden med andre. Slike minner varer evig.

– For me, every victory celebrated with the team, the best memories. Also the small ones. I believe that such moments create a family and positive atmosphere. In my opinion, soccer is more than just a game. It’s nice if you can share this joy with others. Such memories stay forever.

Vi synes at Ola kler grønt! Foto: Fredrik Fornes

Nevn tre egenskaper som beskriver deg som fotballspiller:

  • Hardarbeidende
  • Positiv
  • Profesjonell

– I am a hardworking and smiling player with a professional approach.

Landslagskarriere

– Det er en stor ære for meg å få representere landet mitt. Hver gang jeg drar på landslagssamling med det polske landslaget er jeg veldig glad. Det gir meg mye motivasjon. Jeg var 17 år gammel da jeg fikk min debut for det polske A-landslaget. Fra da av ønsket jeg å spille for dette laget for alltid. Jeg håper jeg kan gjøre det resten av fotballkarrieren min.

Til nå har Ola spilt 78 kamper for det polske A-landslaget og scoret 7 mål.

– It is a great honor for me to represent my country. Every time I go to a training camp with the Polish national team, I am very happy. It gives me a lot of motivation to work. My first debut was when I was 17. From then on, I wanted to play for this team forever. I hope to do this for the rest of my career.

Hva gjør du når du ikke spiller fotball?

– Jeg liker å lage mat og reise. Besøke nye steder og møte nye mennesker. Jeg liker å lese bøker, løse kryssord, se på filmer som jeg kan lære om verden og om å leve et sunt liv. Og selvfølgelig er tiden jeg bruker med familien min spesiell for meg.

– I like cooking and traveling. Meet new people and visit new places. Reading books, solving crosswords, watching movies from which I can learn something about the world and healthy life. Of course, every time spent with my family is a special moment for me.