17 år gamle Mille Aune gjorde en god kamp på midtbanen for Klepp. Foto: Nicholas Noreng / Fotballkollektivet

Sist oppdatert: 23. aug 2020 Skrevet av: kleppelite

Dommerne dessverre i fokus

Oppsummering fra Klepp-supporter på tribunen i Bergen:

Det startet så bra med at Hege satte inn et flott langskudd i vinkelen etter en overgang midtveis i første omgang. Stemningen var god og selv om spillet bølget frem og tilbake på Stemmemyren, så var det et Klepp-lag som var et par hakk opp fra en skuffende forestilling i forrige serierunde.

Når den første omgangen nærmet seg slutten, skjedde det noe merkelig. For mens Sandviken angrep og spilte ballen til en offsideplassert spiller, vinket assistentdommer febrilsk med flagget for å markere nettopp dette. Spillerne på begge lag stopper opp og antar det er gjort en offsideavgjørelse. Mens alle spillerne står i ro setter Sandvikens innbytter Vanglo ballen i mål mellom bena på Klepps keeper Gay. Dommer har vinket spillet videre da hun mener ballen ble spilt fra en motspiller. Målet blir stående etter store protester fra Klepp-spillerne.

Andreomgangen fortsetter der første slapp med Sandviken med noe mer ballinnehav, mens Klepp virker farligst på overganger. I midten av omgangen kommer Klepp gjennom med tre spillere mot to. Elisabeth spiller fri Hege som avslutter alene med tidligere Klepp-keeper Oda Hove Bogstad. Skuddet blir reddet ut til Elisabeth som har løpt seg til en god posisjon i feltet og setter enkelt returen i mål. Målet blir dessverre avvinket for offside, noe som i etterkant viser seg å være feil.

I stedet for at Klepp går opp i en ledelse med 20 minutter igjen på kampuret,  fortsetter en kamp hvor lagene er like langt. Fem minutter senere glipper det i Klepp-forsvaret og Sandviken går opp i ledelsen.

Avslutningen av kampen preges av et rutinert Sandviken som bruker tid og drar ned tempo. De kommer seg også til et par store muligheter og er i grunn nærmere enda et mål enn det Klepp er utligning.

Det ender 2-1 til hjemmelaget i Bergen. Det ble et bittert tap for Klepp-leiren basert på hvordan kampen utviklet seg. At to dommeravgjørelser blir så avgjørende for kampresultatet i negativ forstand er vanskelig å svelge.

Reaksjoner etter 1-1 målet. Foto: Nicholas Noreng / Fotballkollektivet

Trener Nick til Jærbladet:

– Jeg er fornøyd med mye av det vi gjorde. Presset var bra, og vi tvang fram flere feil, vi var tidvis gode med ball og skapte sjanser, sier trener Nick Loftus etter kampen.

– Det er ekstremt frustrerende at to store avgjørelser går imot oss i dag, sier Loftus om kampen, før han utdyper:
Det første målet er offside og linjemannen hadde flagget oppe, som også er grunnen til at nesten alle stoppet. Når det er så klart, kan jeg ikke klandre spillerne for å stoppe. Verken jeg, eller vi som klubb, vil skylde på dommerne – vi fokuserer på oss selv og hva vi kan gjøre bedre, men dette ble altfor mye.

I andreomgang scorer Elisabeth Terland på en retur fra keeper etter et skudd fra Hege Hansen, men målet blir avblåst for offside.

– Det er klar onside, mener Loftus.

Det er derimot ikke tid til å deppe for mye over tapet, da det allerede førstkommende onsdag kveld (kl. 20:00) kommer et poengjagende Avaldsnes til Klepp Stadion for et TV-sendt Rogalandsderby. Da skal vi være klare til ny kamp!

Kampfakta

Sandviken – Klepp 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Hege Hansen (21), 1-1 Vilde Drange Veglo (38), 2-1 Maria Dybwad Brochmann (75)

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten Idrettslag
Gult kort: Ingen
Tilskuere: 200

Her har Hege Hansen akkurat scoret på et fantastisk langskudd. Foto: Nicolas Noreng / Fotballkollektivet