Alle bortelagene tok seg videre

Malin Roos fra finalen i Rogalandscupen 2023.

Sist oppdatert: 23. feb 2024 Skrevet av: kleppelite

 

Torsdag spilte vi første oppgjør i årets Rogalandscup. Laget tok turen til Madla for å spille mot deres nyoppstartede damelag. Før oppgjøret startet fikk hjemmelaget to straffespark fordi de spiller to divisjoner lavere, og begge dem ble satt i nettmaskene av Madla-spillerne, Thea Sofie Bomo og Nora Kristine Håland Lea. Vårt første mål kom på et skudd fra Nora Berland etter 15 minutter. Nora scoret ett til etter at Julie Hals satte inn 2–2, og stillingen sto 2–3 til pause.

– Første omgangen er ikke noe å skryte av. Dårlig omgang med mye slurv fra samtlige spillere som gjør at vi ikke kommer inn i rytmen vår og spiller enormt mange feilpasninger som skaper unødvendige brudd, sier trener Bjarte Hovland.

Andre omgang ble noe mer målrikt med fem scoringer. Ine Tveit puttet to i nettet, Sarah Bamberg ett, Olivia Nyrønning-Jurowicz ett og Ane Berland ett. Madla satte inn en redusering i det 75 spilleminutt ved Thea Sofie Bomo, men da dommeren blåste av kampen viste stillingstavlen 3–8 og dermed sikret vi avansement i cupen med god margin.

– Vi bruker pausen til å ta tak i våre verdier og rollekrav, samt at vi ble enige om å gå litt i oss selv. Vi kommer ut og leverer en godkjent andre omgang. Da ser vi bedre ut i posisjonsspillet og vi får variert tempoet mer. Nå gleder vi oss til Haugesund allerede i morgen, sier Bjarte.

Lørdag er det klart for treningskamp mot Haugesund på bortebane.

Lagene som er videre i Rogalandscupen etter første runde, som for øvrig alle spilte bortekamper, er: 

Vidar

Åkra

Viking 2

Sola

Hinna

Rennesøy

Frøyland

Bryne 2

Klepp