Sikret kvalifisering til tross for utvisning

Laget kunne juble etter at Ine Tveit satte inn dagens eneste scoring.

Sist oppdatert: 23. sep 2024 Skrevet av: kleppelite

 

I gode fotballforhold tok vi turen til Bergen for å møte Fana i et viktig oppgjør. Det ble en jevn affære med flere sjanser til begge lag, men det var bare ett av skuddene som gikk i mål. Like før første omgang ble blåst av satte Ine Tveit inn dagens eneste etter et nydelig oppsatt angrep. Andre halvdel kunne by på kriging fra samtlige Klepp-spillere, og spesielt etter at Emma Milne fikk vist det røde kortet etter 67 minutter. Laget sto i det sammen og holdt løpet ut, dermed sikret vi tre viktige poeng og kvalifisering om opprykk.

– Vi var godt forberedt offensivt mot Fana, men dessverre lyktes vi ikke helt som ønsket på den fronten. Vi skaper noen sjanser i løpet av kampen og klarer å score på akkurat det vi har øvd på, noe som sikret oss seier og tre poeng. Fana er et fysisk lag som satser på kontringer, men vi gjør jobben som kreves for å holde nullen. I det 67. minutt viser dommeren meg rødt kort. Jeg er uenig i avgjørelsen. Ting skjedde raskt, og dommeren oppfattet noe jeg ikke så. Til tross for dette reiser vi hjem med seieren fra Bergen, og er nå sikret kvalifisering, sier Emma om kampen.

Trener Ove Sele hadde følgende å si etter oppgjøret: 

Spenning og dramatikk i Bergen

Vi var godt forberedt på en vanskelig bortekamp mot Fana og det ble det med litt mer dramatikk og spenning en det vi ønsket. 1. omgang bølget litt frem og tilbake. Vi får straffe som keeperen deres redder, og vi sliter litt med å finne flyten i spillet vårt og true nok i rom og på kanter.

Rett før pause bygger vi opp et mønster-angrep med fin bearbeiding bakfra, fantastiske bevegelser og rotasjonsbytte med back, indreløper og kant på vår venstre side. Vi finner ønsket rom, Emma sender av gårde en vekta pasning og et herlig løp av Mai-Helen som legger ballen nydelig inn til Ine som setter ballen sikkert i lengste hjørnet.

2. omgang bølger også litt frem og tilbake med noen store sjanser og noen mindre hvor vi har et sterkt press i starten. Etter det røde kortet får Fana litt mer initiativ i kampen, og vi gjør flere grep og bytter for å demme opp. Fana trykker på, men vi ser en heroisk innsats av en gjeng som blør for drakta, som ofrer seg for hverandre, som løper, kriger og jobber kampen ut med Sofie som solid sisteskanse. Blodpumpa til oss trenere var på høygir og vi var også høyt og lavt i sluttfasen. Vi rir av stormen, tar tre fantastiske og tøffe bortepoeng. Dermed sikrer vi oss 2. plass og opprykkskvalik, før våre to siste seriekamper. Vi har også fortsatt teoretiske muligheter til å ta igjen Start som vi møter i neste seriekamp i Kristiansand.

Må berømme laget, kollektivet, mentaliteten og viktigheten av den solide og sterke troppen vi har. Fantastisk å ha en så sammensveiset og god tropp som er steinklare for å gjøre sin jobb enten om en starter, kommer inn som innbytter, er ubenyttet innbytter eller som er ute med skader.

Her skal det trøkkes til resten av sesongen!

Kampfakta

Fana – Klepp 0–1 (0–1)
Mål: 0–1 Ine Tveit (45.)

Gult kort: Maren Olsen Stavang (Fana), Sandra Aune Sletten (Fana)

Rødt kort: Emma Victoria Milne (67.)

Dommer: Anders Nygaard Smith

Laget

Sofie Soleng Løset – Emma Victoria Milne (Utvist i 67.), Sunniva Hjertvik, Ida Hetland Pedersen, Sigrid Solli Aase – Nora Berland (Thea Årdal fra 83.), Stine Tollefsen, Eira Svela Moen (Sarah Sinclair Ege fra 70.) – Mai-Helen Todnem (Malin Roos fra 74.), Ine Tveit, Ane Berland (Viktoria Sørensen fra 70.).

Innbyttere: Gøril Espedal Simonsen

Resultater sekstende serierunde: 

Amazon Grimstad – Arendal 2–0

Bryne– Stabæk 2 1–0

Fana – Klepp 0–1

Haugesund – Lyn 2 1–1

 

Nå venter semifinale i Rogalandscupen på søndag mot Viking 2, før seriekamp borte mot Start en uke etter.