Før bortekampen mot TIL 2020

Kajas blikk er rettet mot nye muligheter for poeng. Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Sist oppdatert: 31. mar 2022 Skrevet av: kleppelite

 

Første kamp i nord

Denne sesongen venter flere lange turer til nord og vi begynner med den nordligste, nemlig Tromsø. Det er nysatsningen TIL 2020 som står på motsatt halvdel på Alfheim stadion søndag kl. 1300. Dette blir vår andre seriekamp siden forrige rundes kamp mot Medkila ble utsatt.

Søndagens oppgjør kan streames via Jærbladet/Amedia her.

Trener Owe Salvesen før årets første bortekamp

«Klar for Tromsø-tur.

Det ble en seriestart mot Hønefoss hvor vi ble sittende igjen med litt blandede følelser. Vi gjør mye bra i perioder og så lar vi Hønefoss få den tid og rom de trenger til å få oss ut av rytmen og stresser oss en del. Må være lov å si at vi er litt skuffet etter å gi fra oss ledelsen 2 ganger i kampen.

Men det er tidlig ennå og vi ser at det trengs mer tid til å finne rytme og relasjoner i spillet og blant spillerne. Det har vært en del sykdom i troppen (som alle andre plasser i samfunnet) men vi håper at gjengen som reiser til Tromsø er best mulig rustet til å ta fighten i nord.

En del spillere er også ute og representerer Norge i disse dager. I skrivende stund er Ingrid Rame og Tilja Ellingsen i aksjon med J17 her i regionen, samt at Linnea Tveit (J16), Silje Bjåstad (J16) og Ingeborg Lye Skretting (J19) står for tur. Veldig kjekt at det utvikles gode spillere gjennom akademiet og A-laget.

Det blir spennende å møte enda en ny fotballkoalisjon på kvinnesiden etter sammenslåingen av Fløya og TIL. De har startet veldig bra med 6-0 seier og 2-2 mot Grand Bodø sist helg så vi forventer en tøff batalje på Alfheim.

Klarer vi å holde tempoet og treffsikkerheten oppe har jeg god tro på at vi viser oss fra vår beste side og at vi drar derfra med et godt resultat i sekken.

Heia Klepp!

Owe Salvesen»

Foto: Carina Johansen / NTB

TIL 2020

TIL 2020 er en toppsatsing for kvinnefotball i Tromsø. Klubben ble stiftet 16. desember 2020 som et resultat av et samarbeid mellom fotballklubbene TIL og IF Fløya i Tromsø. Under navnet Fløya endte laget på en 5. plass i fjor.

Laget fra «Nordens Paris» startet sesongen forrykende da de slo Medkila hele 6-0 på Alfheim i serieåpningen. Sist helg spilte de et nytt nordnorsk oppgjør da de møtte Grand Bodø på bortebane. Der ble det poengdeling da seieren glapp på overtid.

TIL 2020 har hatt følgende overganger før sesongstart:
Inn: Sofie Tunes (Lyn)
Ut: Synne Vatshelle Raa (Røa), Tonje Nilssen (legger opp), Ingeborg Eriksen Liahjell (legger opp), Monika Machlik

Les mer om overgangene i 1. divisjon her.

Resultater 2. runde

Åsane – Amazon Grimstad 2-0
Hønefoss BK – Øvrevoll Hosle 2-1
KIL/Hemne – Aafk Fortuna 1-0
Grand Bodø – TIL 2020 2-2
Medkila – Klepp (utsatt)

Den utsatte 2. runde-kampen mot Medkila skal spilles neste søndag 10.04.

3. runde 1. divisjon

Lørdag 02.04
Kl. 1500: Amazon Grimstad – Medkila
Kl. 1600: Aafk Fortuna – Hønefoss BK

Søndag 03.04
Kl. 1300: TIL 2020 – Klepp
Kl. 1500: Åsane – KIL/Hemne
Kl. 1700: Øvrevoll Hosle – Grand Bodø