Klepp - Hønefoss 2-2

Jubel etter årets første seriemål. Sofie Bjørnsen, Kaja Karlsen, Vilde Bakke-Andersen, målscorer Anette Snørteland Jensen og Ingrid Rame. Foto: Tarjei Sel / Jærbladet

Sist oppdatert: 04. apr 2022 Skrevet av: kleppelite

Ett poeng i historiens første 1. divisjonskamp

Det var i dag klart for vår aller første kamp i 1. divisjon. Kun ett minutt var spilt da Anette Snørteland Jensen setter ballen i mål etter innlegg fra Kaja Karlsen. En drømmestart. Etter 12. minutt skaffet Anette også et straffe, som Maria Min Xiu Sørenes var uheldig å skyte i tverrliggeren. Hun scoret på sin egen retur, men målet ble ikke godkjent da ballen ikke var innom motspiller. På overtid av første omgang setter gjestene inn 1-1.

Andre omgang ble en stillingskrig. Etter 65. minutt spiller vi oss fint frem til 16 meteren hvor Ingeborg Lye Skretting endelig får fyre løs med høyreslegga si. Ballen går kontant i mål. 2-1. Fem minutter senere kontrer Hønefoss inn nok en utlikning, som også blir kampens siste scoring.

Mange debutanter

Fire spillere fikk sin debut i traktordrakten fra start. Stopperduo Mia Fedøy og Tiril Espedal Flokketveit, samt midtbanespillerne Vilde Bakke-Andersen og Ingrid Rame. De to nyeste spillerne i årets tropp, Helle Marie Sandved-Klungtvedt og Malin Måland, fikk også sine debuter da de ble byttet inn i dagens kamp.

Trener Owe Salvesen til Jærbladet etter kampen

–  Vi er i hvert fall i gang, sier en litt skuffet Owe Salvesen, og fortsetter:

– Det første målet kom kanskje for tidlig. Hønefoss stod høyt og jeg synes vi gjorde mange enkle feil i oppspill, og det ødela rytmen. Vi stresset litt for mye i måten vi opptrådde på. Det er vel typisk for en åpningskamp, men det er skuffende at vi ga bort ledelsen to ganger.

Høydepunnkter

Kampfakta

Klepp – Hønefoss 2-2 (1-1)
Mål: 1-0 Anette Snørteland Jensen (1), 1-1 Martine Marie Ness (45), 2-1 Ingeborg Lye Skretting (65), 2-2 Emilie Nøkleby Finnevolden (71)

Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen, Kopervik IL
Gult kort: Margaux Batt Lægreid og Åsne Helle Bredeli, Hønefoss