Hat trick bidro til avansement

Laget kunne juble for en god seier mot Viking.

Sist oppdatert: 24. apr 2024 Skrevet av: kleppelite

Onsdag ble første runde i J19 NM spilt. Laget møtte de mørkeblå fra Stavanger, Viking, til det som ble et svært jevnt oppgjør. Viking gikk opp i en 2–0 ledelse etter 24 minutter, men etter to hjørnespark skrudd rett inn i mål av Stine Tollefsen, sto det 2–2 til pause.

Drøye elleve minutter ut i 2. omgang satte Julie Hals inn 3–2. Bortelaget utlignet, men ni minutter før full tid satte magikeren Stine inn sitt tredje for kvelden ved å vinkle et frispark i en fin bue over bortelagets målvakt.

Trener Ove Sele sier følgende om kampen:

For en kamp vi ble vitne til. Hvis du ikke var til stede på Klepp stadion under NM J19 kampen mellom Klepp – Viking, ja da gikk du virkelig glipp av noe.

Vi starter på verst tenkelig vis med å havne under både 0–1 og 0–2. Samtidig må vi gjøre et tidlig bytte hvor Thea må ut med skade. Dermed blir det comeback på Tilja Ellingsen inn som stopper. Det bølger litt frem og tilbake før vi får flyttet høyere opp og får kommet til et par cornere. Corner betyr målsjanse og Stine fornekter seg ikke med å curle inn et par fantastiske cornere og litt klabb og babb foran keeper, så har vi plutselig utlignet til 1–2 og 2–2.

I pausen trykker vi på noen knapper i henhold til press, struktur og å ta tak i kampen med vårt spill og hvordan vi ønsker å fremstå i duellspill. En offensiv gjeng entrer banen i 2. omgang og tar tak i kampen. Etter 56 minutter tar vi ledelsen etter mål av Julie og styrer mye av kampen. Viking kommer tilbake og utligner til 3-3, før vi får oppleve gullfoten til Stine hvor hun bare bestemmer seg å klinke et frispark direkte i mål. Deretter er det solid spenning ut kampen, men jentene står virkelig frem og gjør jobben og ror seieren i land.

Spillemessig løfter vi oss betraktelig i 2. omgang, vi viser en enorm karakter i den defensive jobbingen og strukturen, jentene stepper opp for hverandre og viser en skikkelig vinnervilje.

Det å ligge under og så snu kampen viser virkelig at vi kan komme tilbake å stå i det. Nå venter runde 2, men først skal vi i aksjon kommende søndag i seriekamp hjemme mot Fana kl. 15.

Tusen takk for gode heiarop og stemning på tribunen, så håper jeg vi sees på kamp søndag!

Kampfakta

Klepp – Viking 4–3 (2–2)
Mål: 0–1 Kajsa Bjerga Pettersen (15), 0–2 Karen Rygg Ims (24), 1–2 Stine Tollefsen (27), 2–2 Stine Tollefsen (42), 3–2 Julie Hals (56), 3–3 Davis Marie Lundhaug (68), 4–3 Stine Tollefsen (81).