Kolbotn - Klepp 2-2

Her feirer Klepp-jentene kaptein Tuva sitt første toppseriemål. Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Sist oppdatert: 19. okt 2020 Skrevet av: kleppelite

Poengdeling på Sofiemyr

Gårsdagens kamp mot Kolbotn endte med poengdeling. Kolbotn startet kampen best og tok ledelsen rett før pause etter et kontroversielt mål. I andre omgang snur Klepp kampen, først ved kaptein Tuva Hansen som scorer sitt første toppseriemål fra straffemerket etter at hun selv blir felt. Deretter setter Matilde Alsaker Rogde ballen i mål fra skrått hold etter en noe uheldig involvering fra hjemmelagets sisteskanse. Kolbotn utligner 12 minutter før slutt og flere mål ble det ikke. Alt i alt var nok uavgjort et rettferdig resultat når lagene hadde hver sin omgang.

Nå tar Toppserien landslagspause, før de resterende tre toppserierundene. Tuva og Elisabeth reiser på samling med A-landslaget som skal spille EM-kvalifiseringskamp borte mot Wales 27. oktober. Uavgjort eller seier i den kampen vil sikre Norge EM-plass. Norge-Hviterussland som skulle vært spilt på Ullevaal onsdag er utsatt til februar neste år.

Målscorerne til Aftenbladet etter kampslutt:

Vi hadde lyst på tre poeng og følelsen er ikke så god, men det er helt greit. De hadde en del sjanser i den første omgangen, men i den andre slapp ikke vi til noen sjanser – og vi føler oss litt snytt når de scorer på sin eneste. Det føles enda kjipere når vi hadde det i våre egne hender, oppsummerer Matilde Alsaker Rogde overfor Aftenbladet.

Neste kamp er hjemme på Klepp stadion lørdag 31. oktober, da er motstander Arna-Bjørnar, som ligger poenget foran Klepp etter helgens runde.

Det blir veldig viktig og da er vi på hjemmebane igjen. Vi gleder oss og vil gå for tre poeng, sier Alsaker Rogde.

Gledelig var det at kaptein Tuva Hansen noterte seg for sitt første toppseriemål for Klepp.

– Det var veldig kjekt, det var på tide. Jeg skulle gjerne hatt et spillemål i stedet for straffe, men Nikki (Stanton) var skadet, og det gikk bra. Jeg var veldig innstilt på å score og det var en stor lettelse, sier Tuva Hansen.

En glad kaptein satte straffesparket i mål. Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner / Aftenbladet

Trener Nick til Jærbladet etter kampslutt:

– Ett poeng er bedre enn ingen, og uavgjort er rettferdig. Vi måtte tilpasse oss grasbanen deres, og visste vi måtte være litt mer direkte enn vi ønsker. Intensiteten har vært bedre i de siste kampene. Vi er klar for neste kamp mot Arna-Bjørnar, der tre poeng er et must, sier Klepp-trener Nick Loftus.

Marie-Yasmin Alidou d’Anjou fikk sin Toppserie-debut mot Kolbotn.

– Marie kommer til å bli viktig for oss. Hun har imponert på trening denne uken og har glid fint inn i laget. Hun er veldig god teknisk, har et øye for mål og tar smarte beslutninger. Hun har også god intensitet i spillet sitt og kommer til å bidra mye for oss offensivt, men også defensivt, sier Nick Loftus.

Kampfakta

Kolbotn – Klepp 2-2 (1-0)
Mål: 1-0 Sara Iren Lindbak Hørte (45+2), 1-1 Tuva Hansen (str. 59), 1-2 Matilde Alsaker Rogde (70), 2-2 Cecelia Anne Kizer (78)

Dommer: Sarah Fatemeh Zangeneh, Nordstrand IF
Gult kort: Julie Klæboe, Kolbotn, Hege Hansen, Klepp