Tyve elektriske minutter gav drømmestart for Klepp

Klepp - Arna-Bjørnar 4-1

Emma Braut Brunes med sin første scoring i toppserien! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Sist oppdatert: 22. mai 2021 Skrevet av: kleppelite

 

En gjeng med våryre kyr

Klepp-damene så ut som gjeng våryre kyr i serieåpningen! De virket fulle av glede og engasjement for endelige å være i gang igjen! De går ut i hundre fra start, som belønner seg i 1-0 av Kaja etter bare 50 (!) sekunder. Det skulle både bli 2-0, og 3-0 før første kvarteret var spilt! Mimi skårer sitt første toppseriemål etter 5 minutter. Deretter sitt andre for dagen etter 14 minutter. Klepp var ikke ferdige der, for Emma ville også bli med på målfesten og setter ballen i mål etter 20 minutter! Som trener Nick sa til Jærbladet etter kampen: «Det var noen elektriske 15-20 minutter»!

Et så høyt trykk som Klepp startet med er vanskelig å opprettholde. Dermed senket presset seg i slutten av 1.omgang. Laget la seg lavere i banen og lot Arna-Bjørnar ha mer ball. Andre omgang bar også preg av et Klepp-lag som hadde en solid ledelse til pause. Klepp la seg dermed lavere i banen og lot Arna-Bjørnar spille. De hadde derfor mye ball og fikk etter hvert også inn en scoring.

Selv om det var en målrik og gøyal kamp, bar den også preg av en del harde dueller. Vi ønsker god bedring til vår egen Mille Aune og Arna-Bjørnars Thea Bjelde, og håper å se begge på banen så fort som mulig. Begge var involvert i to forskjellige hodesmeller og måtte byttes ut som følge av dette.

Mimi var i fyr og flamme med to mål og én assist i dagens kamp! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

En «nøgd» Nick hadde dette og si etter kampen

– Før kamp pratet vi om hvordan de første 20 minuttene i sesongens første kamp er; kaos frem og tilbake. Vi pratet om hva vi kunne gjøre for å være ett steg foran og jentene utførte planen til perfeksjon! Jeg er fornøyd med hvordan de tilnærmet seg kampen og man ser vanene vi har opparbeidet oss. Dette er aggressivitet, hurtighet og det å være direkte, noe som vi fikk uttelling på i dag!

– På slutten av første omgang og i andre omgang forsvarte vi oss eksepsjonelt bra! Spesielt i andre omgang, hvor Arna-Bjørnar var veldig gode til å variere spillet og overbelaste forsvarsrekken vår. Vi måtte være modige, rolige og effektive noe vi klarte. Det føles derfor litt kjipt at vi ikke får det rene buret i dag.

– Det var flere «første» for oss i dag, og jeg er tilfreds med hvor effektive de nye spillerne var i sin første kamp. Jeg liker ikke å trekke ut enkeltpersoner etter en god lagprestasjon, men jeg synes Emma Braut Brunes så ut som om hun hadde spilt i Toppserien i årevis! Resultatet i dag kommer av en solid lagprestasjon og jeg er stolt over absolutt alle spillerne! Vi har en jobb å gjøre videre, men vi kan nyte denne etter en tøff vinter. Jeg ønsker Mille god bedring, var utmerket for oss i dag før hodesmellen!

Dagens første målscorer, Kaja Karlsen, var også relativt fornøyd med laget i dag

– Sesongåpningen gikk over all forventning! Jeg syns vi startet veldig bra. I de første 20 minuttene kom det bare mål på mål! Vi gjorde ting enkelt og direkte, så jeg syns 3 poeng var veldig fortjent i dag. Jeg syns også det var veldig gøy å få en scoring, ikke minst i første seriekamp! Jeg har ventet lenge på den scoringen!
Her setter Kaja Karlsen inn dagens første scoring! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Kamp fakta

Klepp – Arna-Bjørnar 4-1 (4-0)
Mål: 1-0 Kaja Karlsen (1), Marie-Yasmine Alidou d’Anjou (5,14), Emma Braut Brunes (20), Kamilla Aabel (90+2)

Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade
Gult kort: Miljana Ivanovic (22), Emma Braut Brunes (56)
Tilskuere: 87 (Koronaregler)

Klepps lag:

Kathrine Larsen – Nikola Orgill, Susanne Vistnes, Emma Braut Brunes – Ingeborg Lye Skretting, Marie Hella Andresen (Cecilie Mjelde fra 83.), Mille Aune (Julie Austdal fra 45.), Marie-Yasmine Alidou d’Anjou (Heidi Byberg fra 88.), Helene Broch – Kaja Karlsen (Ine Tveit fra 46.), Kristina Maksuti

Høydepunkter

Neste kamp: 

Sikre deg billetter her