Tilbake på vinnersporet

Klepp - Fart 4-0

Forsvarsduoen Amanda Frisbie og Tuva Hansen gir hverandre en klem etter Kolbotn-kampen i august. Endelig ble det en ny "clean sheet". Foto: Fotograf Lars Aalgaard

Sist oppdatert: 26. sep 2019 Skrevet av: kleppelite

 

4-0 og 3 herlige poeng på hjemmebane

Etter tapet i Oslo i helgen viste Klepp-jentene seg fra en bedre side i gårsdagens kamp mot Fart. Det var stort sett spill mot et mål og det handlet egentlig bare om hvor stor seieren skulle bli. Med denne seieren gikk Klepp forbi Sandviken på tabellen og er nå oppe på en tredjeplass.

Trener Olli Harder til Aftenbladet etter kampen

– De lå veldig kompakt bakover i banen, men heldigvis fikk vi en scoring allerede etter en halvtime. Det gjorde godt å se ballen i målet, fra der av og ut kampen var vi helt overlegne, understreker Klepp-trener Olli Harder.

– Etter Havana sin 3-0 scoring var det aldri noen tvil og vi skapte massevis av sjanser også etter vi i realiteten hadde avgjort kampen, sier Harder.

Målscorer Gry Tofte Ims til Aftenbladet etter kampen

– Det var deilig å få den forløsende scoringen i kampen. Vi hadde god kontroll på dem helt fra start, men det gikk likevel en god stund før scoringen kom, sier Gry Tofte Ims.

– Tre poeng, null baklengs, forbedret målforskjell og opp på tredjeplassen på tabellen. Det gjorde virkelig godt for oss spillere. Nå må vi bare ha fullt fokus på egne prestasjoner de fem seriekampene som gjenstår av sesongen, mener Gry Tofte Ims.

– De andre lagene kjenner virkelig pusten i nakken av oss nå, og nå er det bare å gi full gass resten av sesongen, så kan den ende opp like godt som i fjor. Jeg er i alle fall veldig godt fornøyd med hvordan spillerne viste seg fram i denne kampen, og det var viktig at vi slo så raskt tilbake etter en litt tung periode, understreker hun.

Her feirer Gry målet sitt mot Sandviken. I går var hun tilbake på scoringslista. Foto: Fotograf Lars Aalgaard

Kampfakta

Klepp – Fart 4–0
Pause: 2–0
Klepp stadion, 186 tilskuere
Mål: 1–0 Gry Tofte Ims (29), 2–0 Tameka Butt (32), 3–0 Havana Solaun (50), 4–0 Marie Hella Andresen (60).

Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjorden IL.
Gult kort: Ingen
Sjanser: 9–1
Hjørnespark: 9–0

Klepps lag

Lindsey Burke Harris – Tuva Hansen, Susanne Vistnes (Kaja Karlsen fra 82.), Amanda Frisbie – Lena Soleng Hansen (Anette Snørteland Jensen fra 77.), Gry Tofte Ims, Marthine Østenstad, Havana Solaun, Zaneta Wyne – Tameka Butt, Elisabeth Terland (Marie Hella Andresen fra 53.).

Ikke benyttet: Amalie Reed Kolnes, Hanne Kogstad, Matilde Alsaker Rogde, Madeleine Hille Mellemstrand

Høydepunkter

Resultater runde 10 i Toppserien

Lørdag 27. juli
Vålerenga – Sandviken 1-1

Onsdag 18. september
Lyn – Avaldsnes 2-3
Trondheims-Ørn – LSK 0-3
Stabæk – Kolbotn 2-0

Onsdag 25. september
Arna-Bjørnar – Røa 2-2
Klepp – Fart 4-0

Neste kamp: Hjemme mot Trondheims-Ørn

Det er for tiden et tett kampprogram når neste toppserie- og hjemmekamp allerede er førstkommende søndag 29. september kl. 15:00. Møt opp på stadion og støtt Klepp-jentene til en ny 3-poenger på hjemmebane! Kampsponsor er IKM.