Poengdeling på Klepp stadion

Klepp 1-1 Lyn

Sist oppdatert: 09. nov 2021 Skrevet av: kleppelite

Det ble en spennende affære på Klepp stadion

Det var på forhånd spådd en spennende og viktig kamp når Lyn gjestet Klepp stadion på lørdag. Begge lag trengte poeng for å komme seg bort fra bunnstriden. Østlendingene startet kampen best og hadde de største sjansene i første omgang. Vi hadde dessverre ikke våknet helt enda. De klarte til slutt og få ballen forbi vår sisteskanse, Kathrine Larsen, rett før pause.

I kjent stil våkner vi mer i andre omgang og viser oss fra en helt annen side. Det er mer trøkk og sjanser, som resulterer i at Susanne Vistnes får åpnet målkontoen i det 78. minutt. Først er det usikkerhet om målet blir godkjent ettersom at Lyn mener den ikke er over streken, men heldigvis for oss så er den det! I sluttminuttene er det vi som kjører og er nære på å ta med oss alle tre poengene. Det blir med nesten, og dommeren blåser av på stillingen 1-1, som alt i alt er et fortjent resultat.

Etter å ha gått mange kamper uten verken mål eller poeng så var det deilig å endelig få stoppe den trenden. Vi tar med oss mye positivt i form av gode tendenser i spillet, mål og ikke minst en større tropp med flere nøkkelspillere tilbake. I tillegg fikk vår nykommer og en tydelig viktig brikke for oss, Kristina Herfindal Grøndal, debutere i går. Vi ser frem til alt hun kommer til å bidra med i traktordrakten i år.

Det er flere viktige kamper i vente så nå er det bare å jobbe på videre og ta kamp for kamp. Allerede neste helg er det en ny nøkkelkamp, hvor vi møter Stabæk på bortebane!

Susanne Vistnes åpnet målkontoen mot Lyn! Foto: Alexander Larsen / Norske fotballkvinner

Trener Owe Salvesen til Jærbladet etter kampen

– Den scoringen betyr enormt mye. Både fordi vi stopper en altfor lang tapsrekke og ikke minst fordi vi får en glød tilbake. Hadde vi fått den første scoringen, hadde vi vunnet. Vi ble litt baktunge i første og ga ballen for lett fra oss. Vi klarte å stå høyere i andre, og hadde noen store muligheter til å få tre poeng i sluttminuttene. Spiller vi som i andre omgang i de neste kampene, kommer vi til å ta flere poeng.

Kristina Herfindal Grøndal angående gårsdagens kamp og debut

Det var veldig kjekt – og etterlengtet – å få spilt en full kamp igjen. I første omgang ble vi spilt veldig lave og slet med presset og det å holde i ball ved gjenvinning. Etter en god pauseprat klarte vi heldigvis å heve oss som lag og hadde både bedre defensiv trygghet og rytme i angrepene. Skulle selvfølgelig ønske vi stod igjen med 3p etter kampslutt, men vi får ta med oss den stigningen vi viste utover i kampen og bygger videre på det til neste helg hvor det står om ekstremt viktige poeng borte mot Stabæk!

Debutant Kristina i gårsdagens kamp! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Kampfakta

Klepp – Lyn 1-1 (1-0)
Mål: 0-1 Emma Stølen Godø (37), 1-1 Susanne Vistnes (78)

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten IL
Gult kort: ingen
Tilskuere: 210

Klepplag

Kathrine Larsen – Kristina H. Grøndal, Susanne Vistnes, Emma Braut Brunes, Helene Broch (Erin Greening fra 46.) – Julie Austdal (Ingrid Synnøve Nødland fra 83.), Marie-Yasmine Alidou d’Anjou (Kristina Maksuti fra 84.) – Ingeborg Lye Skretting, Sofie Bjørnsen (Tilja Ellingsen fra 74.), Marie Hella Andresen – Kaja Karlsen

Ikke benyttet: Amalie Kolnes, Mia Fedøy, Cecilie Mjelde, Ida Hetland Pedersen og Ine Tveit

Høydepunkter

Neste kamp

Neste hjemmekamp er den utsatte kampen mot Amazon Grimstad i cupen! Kampen spilles 8. september kl. 18:00!