Før bortekampen mot Lyn

Kampstart kl. 15:00

Tameka Yallop er Klepps toppscorer. Vil hun score sitt neste mål mot Lyn i morgen? Foto: Fotograf Lars Aalgaard

Sist oppdatert: 20. sep 2019 Skrevet av: kleppelite

 

Bortekamp i Oslo

I morgen reiser Klepp-jentene til Oslo for å bryne seg på Lyn. Lyn spiller for tiden hjemmekampene sine på Grefsen stadion og ikke Kringsjå kunstgressbane fordi den er gravd opp for rehabilitering.

Trener Olli Harder før bortekampen mot Lyn

Etter en uke hvor vi har sett Elite-damene fortjene mer enn bare ett poeng mot LSK og juniorene våre ta seg videre til semifinalen i J19-NM, er vi klare for å avslutte uken med en tøff bortekamp mot et målbevisst og energisk Lyn-lag. I denne kampen vil vi se Elisabeth Terland fra start for første gang siden 2. serierunde i mars. Matilde Alsaker Rogde blir ikke med til Oslo på grunn av det vi håper er en mindre skade på kneet som hun pådro seg i onsdagens J19-kamp. Vi håper å ha henne tilbake på trening i løpet av en uke. Hanne Kogstad er tilbake fra off-shore og slutter seg til troppen. Dette er en vanskelig bortekamp mot et Lyn-lag som viser at de er i stand til å henge med de beste lagene i ligaen, etter å ha slått VIF og tatt poeng mot Sandviken i de siste rundene. Vi går inn til kampen med friskt pågangsmot og selvtillit, og skal gjøre alt vi kan for å ta med oss alle 3 poengene hjem til Jæren.

Vårsesongens møte

Lagene møtte hverandre sist i starten av mai på Klepp Stadion. Hjemmelaget hadde et klart overtak i første omgang, men Lyn lå lavt og forsvarte seg godt. Klepp skapte et par store sjanser og to-tre litt mindre. Etter pause satte Klepp inn et ekstra gir, men den første store sjansen resulterte heller ikke i mål og publikum lurte på om det var en slik dag..  Presset vedvarte, og i det 56. minutt ble Gry Tofte Ims spilt fri inne i 16-meteren. Fra kort hold gjorde veteranen ingen feil, og Klepp tok en ekstremt fortjent ledelse. Lyn måtte i angrep etter scoringen, og to-tre ganger var det småskummelt foran Lindsey Burke Harris i Klepp buret. Klepp hadde også store sjanser, og kampen burde vært avgjort lenge før noen litt for nervepirrende sluttminutter. Til slutt endte det med tre nye og veldig fortjente Klepp-poeng i banken.

Gry Tofte Ims feirer scoringen sin mot Lyn sammen med Hege Hansen og Lena Soleng Hansen. Foto: Jærbladet / Tarjei Sel

Lyn

Til nå har Lyn vunnet tre, tapt syv og spilt seks uavgjorte kamper i årets serie. Per nå ligger de på en tiendeplass på tabellen med 15 poeng. Det er fjorten poeng bak Klepp som ligger på fjerdeplass med 29 poeng. Klepp har en kamp mindre spilt.

Overganger i sommerpausen:
Inn: Emma Stølen Godø (Molde)
Ut: Maria Hustad (utlån til Medkila), Anna Nerland Aahjem (utlån til Øvrevoll Hosle)
Kilde: toppfotballkvinner.no

Siste 3 møter i Toppserien

1. mai 2019
Klepp – Lyn 1-0
18. august 2018
Lyn – Klepp 0-1
14. april 2018
Klepp – Lyn 3-2

Resten av runden

RUNDE 18 | TOPPSERIEN