Bli bedre kjent med Anette

Sist oppdatert: 16. mai 2019 Skrevet av: kleppelite

 

Foto: Jærbladet / Tarjei Sel

Vår ferskeste toppseriedebutant

I hjemmekampen mot Vålerenga skjedde det noe spesielt i det 85. minutt. Klepp ledet 5-0 og trener Olli Harder gjorde klart for sitt tredje bytte. 16 år gamle Anette Snørteland Jensen skulle inn for tomålsscorer Tameka Butt, og fikk sin toppseriedebut.

Klubbkarriere
Anette startet med fotball som 5/6-åring og spilte i moderklubben Vardeneset frem til 2017. Deretter gikk turen til Jæren og spill for Klepp Akademi. Etter en god fjorårssesong for akademiet bestemte trenerapparatet at den unge talentfulle vingbacken skulle opp i elitetroppen før 2019-sesongen.

Hvordan var det å få sin toppseriedebut?
– «Det var veldig stort og kjekt å få Toppseriedebuten min! Dette var målet mitt for 2019 sesongen, så å klare det føles fantastisk! Nå er det bare å fortsette videre og jakte flere innhopp.»

Beste fotballminner
– «Mitt største fotballminne må nok være NM gullet med J19 i fjor, det var en syk opplevelse! Samtidig husker jeg veldig godt min første landskamp mot Sverige med J15 landslaget, det var også veldig stort!»

Anette Jensen, Foto: Digitalsport / Astrid M. Nordhaug

Beskriv deg selv på banen med tre ord:

  • Løpssterk
  • God venstrefot
  • Bra spilleforståelse

Landslag
Anette har gått gradene på landslaget og har spilt kamper for J15, J16 og J17. I 2017 spilte hun 4 kamper for Norges J15-landslag, i 2018 spilte hun 11 kamper for Norges J16-landslag og i år har hun (foreløpig) spilt 5 kamper for Norges J17-landslag. Dessverre klarte ikke J17-landslaget å kvalifisere seg til årets EM-sluttspill som foregår i Bulgaria i disse dager – men vi tror det vil komme nye muligheter for både dem og Anette i fremtiden!

Hva gjør du når du ikke spiller fotball?
– «Når jeg ikke spiller fotball så prøver jeg å bruke så mye av tiden jeg kan på venner og familie. Det er viktig for meg å ha et sted der jeg kan fokusere på andre ting enn kun trening og fotball, selvom det ofte hender at vi skrur på en fotballkamp på TVen uansett.»

PS! Etter sin toppseriedebut sist helg, fikk Anette også sin første start for Klepp Elite i gårsdagens 5-1 seier over Haugar i cupen. Der gjorde hun en fin figur og bidro blant annet med en fantastisk assist til Madeleine på 2-0-målet.